Chokolade Fudge kage

IMAG0401

Min mand skulle mødes med nogle tidligere kollegaer, og så havde de spurgt om jeg ikke ville stå for at lave desserten. Jeg siger aldrig nej til en chance for at bage, så gik straks igang med at finde en opskrift jeg havde lyst til at prøve. Det blev til en Chocolate fudge cake fra en kogebog af Nigella Lawson. Bogen hedder Nigella Bites. Nu fik jeg ikke lige smagt den selv, men den blev rost, så måske de spørger igen en anden gang. Jeg tilføjede nogle friske hindbær til kagen, da jeg godt kunne forestille mig at lidt frisk syrlighed går godt til al chokoladen.

Chokolade Fudge kage 10-12 personer:

Kagen:

  • 400 g mel
  • 250 g rørsukker
  • 100 g lyst muscovadosukker
  • 50 g rigtig god cacaopulver (jeg brugte valrhona)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 3 æg
  • 142 ml. crème fraiche
  • 1 spsk. vaniljeekstrakt
  • 175 g smør, smeltet og afkølet
  • 125 ml. rapsolie (skal være smagsneutral)
  • 300 ml. koldt vand

Chokolade Fudge Icing:

  • 175 g mørk chokolade 70%
  • 250 g usaltet smør (skal være godt blødt)
  • 275 g sigtet flormelis
  • 1 spsk. vaniljeekstrakt

Pynt:

  • Friske hindbær (ekstra til at komme i midten)
  • Chokoladespåner

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør og kom bagepapir i to runde forme, 20 cm i diameter. I en stor skål, blandes mel, sukker, cacao, bagepulver og natron. I en anden skål piskes æg, crème fraiche og vaniljeekstrakt. I en tredje skål piskes smeltet smør og olie sammen indtil det kun lige er blandet. Pisk derefter vandet i. Tilføj de tørre ingredienser til smørblandingen, og pisk ved lav hastighed. Kom æggeblandingen i, og pisk til det hele er godt blandet. Hæld det i de to klargjorte forme. Bag kagerne i 50-55 minutter, eller til en strikkepind kommer ud ren. Køl kagerne ned i 15 minutter, før de vendes ud på en rist og køler helt af.
For at lave icingen skal du smelte chokoladen i microovn i 2-3 minutter ved halv styrke, eller over vandbad. I en skål piskes smørret blødt og luftigt. Tilsæt flormelissen, og pisk igen til det er let og luftigt. (flormelissen skal være sigtet, for at undgå klumper) Tilsæt forsigtigt vanilje og den smeltede, afkølede chokolade, og pisk til det er skinnende og glat. Brug en 1/4 del af icingen til at ligge imellem kagerne. Det er så her jeg også lagde et lag friske hindbær. Kom resten af icingen på toppen og siderne af kagen. Pynt med friske hindbær og chokoladespåner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *