Fyldte bagekartofler

Fyldte bagekartofler

Jeg kan rigtig godt lide amerikansk mad og da jeg prøvede disse fyldte bagekartofler, fik jeg endnu en favorit. De er ikke svære at lave, men tager lidt tid i forberedelse og du bliver belønnet i en fantastisk smagsoplevelse. Så bare kom igang med at lave dette skønne tilbehør til stegen næste gang. 🙂

Fyldte bagekartofler 6 personer:

  • 6-7 bagekartofler
  • 1 pk Philadelphia flødeost med hvidløg og urter
  • 2,5 dl creme fraiche 18%
  • 100 gram revet lageret cheddar (gem lidt til at komme på toppen, eller riv lidt ekstra)
  • Salt og peber

Kom bagekartoflerne i mikroovnen (3 ad gangen) i 10-15 minutter eller til de er møre. Når de er kølet lidt af, skær dem over på langs og skrab forsigtigt kartoflen  ud af skallen, og kom det i en skål.

Pisk kartoflen til mos sammen med flødeosten og creme fraiche. Smag til med salt og peber. Bland den revne ost i mosen.

Kom kartoffelmosen i kartoffelskallerne, enten med en ske eller sprøjtepose. Drys revet cheddar på toppen og bag kartoflerne ved 175 grader til osten er smeltet og kartoflerne er varmet igennem.

Jeg lavede dem i god tid, så mosen var blevet kold, så gav dem 30 minutter i ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *