Kammuslinger og Chorizo

2014-09-04_19-54-31

Dette er en super nem ret og ser lækkert ud. Er alletiders at bruge retten til en fin middag. Dog er det ikke en ret jeg vil lave til for mange af gangen, da den skal serveres hurtigt efter tilberedning.
Smager skønt med den krydrede chorizo til de søde kammuslinger. Da kikærter ikke er noget vi spiser så meget af herhjemme i Danmark, synes jeg det er sjovt at finde opskrifter på retter hvor de indgår. Det her var et hit, skal klart lave det igen. Opskriften fandt jeg i en af mine kogebøger fra Nigella Lawson, der hedder Nigella Ekspres.

Kammuslinger og chorizo 4 personer:

  • 100 gram god chorizopølse
  • 400 gram små kammuslinger (halver dem på tværs, hvis de er meget tykke)
  • Saft af 1/2 citron
  • Evt. friskhakket persille på toppen
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk spidskommenfrø
  • 2 ds kikærter a ca. 400 gram, skyllede og afdryppede
  • 1 bk rucola, ca. 130 gram
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 dl sherry

Skær chorizopølsen i ca. 3 mm tykke skiver. Opvarm en tykbundet pande og tørsteg chorizoskiverne ca. 2 minutter, til de er sprøde. Kom chorizoen i en skål og tag panden fra blusset. Tag en anden pande og kom olien i. Rist spidskommenfrø i olien. Tilsæt kikærter, rucola, salt og sherry og rør godt rundt. Lad det simre over middel varme, indtil rucolaen falder sammen, kikærterne er varmet igennem og sherryen er kogt lidt ind. Kom panden med chorizoolien over varmen igen. Steg kammuslingerne i olien i 1 minut på hver side. Hæld chorizoskiverne tilbage på panden sammen med citronsaft, kog op i et par sekunder, anret hele herligheden oven på kikærterne og drys med persille. (hvilket jeg glemte:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *