Nystegt sandart med mildt tilbehør

2014-03-08_19-30-41

Fisk skulle være så sundt, og denne ret er meget velsmagende. Og så er den nem at lave. Tilbehøret kan laves i forvejen, dog skal fisken serveres direkte fra panden. Jeg brugte denne ret som en forret, men hvis man ønsker det kan der serveres små kogte kartofler til og så er det en dejlig hovedret. I opskriften står der man skal pynte med ørredrogn, men da det var sæson for stenbiderrogn, brugte jeg det i stedet for.

Sandart med mildt tilbehør 4 personer:

  • 600 g sandart med skind (4 stk)
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 2 spsk smør
  • 250 g rejer med skal eller 150 g flotte frosne, optøede
  • 8 radiser
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk presset citronsaft

Spinatcreme:

  • 200 g frisk spinat
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 knsp salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • 2 spsk ørredrogn
  • dildkviste og brøndkarse

Spinatcreme: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Steg løg og hvidløg klare i olie. Tilsæt spinaten, og lad al væden koge ind. Blend helt glat med cremefraiche. Krydr med salt og peber.

Pil rejerne. Rens radiserne, og halver dem på langs. Vend rejer og radiser med olie og citronsaft.

Skær fisken i fire portionstykker (hvis fiskemanden ikke har gjort det for dig), og krydr med salt og peber. Steg dem i smør med skindsiden nedad på en stegepande, ca. 4 minutter. Vend fisken og steg den på kødsiden 2-3 minutter.

Anret fisk og spinatcreme på tallerkner. Fordel rejer og radiser rundt om, og pynt med rogn, dildkviste og brøndkarse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *