Peanutbuttercookies

IMAG0374

Da jeg skulle holde Tupperwareparty forleden dag, skuller der jo bages en masse lækkert til gæsterne. Da jeg er tosset med store amerikanske cookies, skulle de selvfølgelig på bordet. Her er en af mine farvoritter fra the hummingbird bakery kagebog. Peanutbuttercookies med chokoladestykker.

Peanutbuttercookies ca. 24 stk.:

  • 225 g smør
  • 200 g melis
  • 200 g lyst muscovadosukker
  • 2 æg
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 250 g crunchy peanutbutter
  • 350 g mel
  • 2 1/2 tsk natron
  • 75 g hakket mørk chokolade

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør og 2 slags sukker let og luftigt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en dejskraber efter hvert æg. Skru ned til lav hastighed, og rør vanilje og peanutbutter i. Tilsæt mel og natron, og bland det godt til en jævn dej. Fordel den hakkede chokolade jævnt i.
Læg 6 lige store klatter dej på hver klargjort bageplade. Sørg for, at der er god afstand imellem, så kagerne kan flyde ud under bagningen. Bag kagerne i den forvarmede ovn ca. 10 min. eller til de er gyldne i kanterne og helt flade. Lad kagerne køle lidt af på pladerne, før de vendes ud på en bagerist og køler helt af. De skal være bløde og seje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *