Tilbehør

Tomatketchup

Vi bor lige for tiden i et dejligt hus med tilhørende drivhus. Og da det var fyldt med tomater, hvor masser af dem stadig var grønne, valgte jeg at prøve krafter med denne tomatketchup. Den kunne nok godt koge lidt mere ind, da den lige er det tyndeste, men smagen er rigtig god. Og da
Read more

Mosede grillede kartofler

Jeg er vild med at lave forskelligt tilbehør når jeg laver mad. Det er tit der der bliver prøvet noget nyt. Disse mosede grillede kartofler er et hit.

Syrensaft

Der er ikke noget bedre end når syrenen blomstre. Den skønne duft der fylder de tidlige sommerdage. Denne saft er lig med sommer.

Syrensirup

Da syrenen blomster lige nu og dufter alle vegne, vil jeg straks benytte mig af denne skønne blomst, til at lave sirup og saft.

Skvalderkålspesto

Skvalderkålspesto er en skøn måde at få udryddet lidt af det fra haven. Og så er det sprængfyldt med vitaminer.

Grønsagsfad med ost

Dette er en flot og festlig måde at servere grønsager på. Brug dette grønsagsfad som tilbehør til alle slags kød og fisk.

Cajun krydderi

Lav dit eget blandingskrydderi. Der er meget mere smag i, og så ved du hvad der bliver puttet i.

Æbleflæsk

Brug nogle af efterårets skønne æbler på denne ret. Et must til den traditionelle julefrokost.

Lun rødløgskompot

Denne løgkompot passer rigtig godt sammen med næsten al slags kød, det er kun fantasien der sætter grænser. Den er nu også rigtig god kold i sandwich eller på pålægget

Pasta caesar salad

Denne pastasalat er en mere fyldig udgave af en caesar salad. Skøn at bruge som tilbehør til sommerens grillaftener, eller som en skøn hovedret med kyllingestykker i.

Syndigt kartoffelfad

Syndigt kartoffelfad. En sjov og anderledes måde at lave kartofler som tilbehør.

Southern-Style grønne bønner

Jeg kan godt lide at eksperimentere med tilbehør når vi skal have gæster. For ikke altid at komme til at servere det samme hvert år. Så da jeg fandt denne opskrift på en amerikansk hjemmeside, skulle det prøves. Ikke verdens kønneste tilbehør, men smagen er lige kassen.

Fyldte bagekartofler

Jeg kan rigtig godt lide amerikansk mad og da jeg prøvede disse fyldte bagekartofler, fik jeg endnu en favorit. De er ikke svære at lave, men tager lidt tid i forberedelse og du bliver belønnet i en fantastisk smagsoplevelse.

Avocado Salsa

Avocado er en af mine favorit frugter, selvom man jo mere ser det en grønsag, så er det en frugt. Denne avocado salsa er helt fantastisk, især hvis du får noget mad der er godt krydret. Hvor Salsa tit giver styrke til retterne, så er denne salsa ret kølende. Den smager også godt sammen med nogle tortilla chips.

Coleslaw som den fås hos KFC

Jeg er stor fan af dette tilbehør og den coleslaw man får hos KFC er en af mine farvoritter. Den er en smule sød, men det er også det jeg kan lide ved den. Og så bliver den kun bedre af at stå og trække en dag, så skønt når man kan forberede den dagen før.

Vinaigrette-dressing

Skøn og alsidig dressing. Denne dressing er god til de grønne salater, men også som base for en marineret kartoffelsalat.

Hyldeblomstsaft, sommer på flaske

Jeg ved ikke noget bedre ind at sidde med et koldt glas hyldeblomstsaft, både når solen skinner og på en kold vinterdag. Man behøver ikke have hyld i haven. Heldigvis vokser hylden rigtig mange offentlige steder, så man bare kan plukke.

Brombærmarmelade

Da vi har et område i nærheden med masser af brombær, ville jeg lave en gang brombærmarmelade. Smager dejligt og er jo også god som værtindegave.

Jordbærmarmelade med et strejf af rose/orange

Da hjemmelavet marmelader altid er et hit som værtindegave, laver jeg tit forskellige slags. Denne gang holdt jeg mig til en klassiker med et twist.

Sund valnøddedip

Da jeg havde familien på besøg til Dansk Melodi Grand Prix, skuller der også lidt sundt på snackbordet. Jeg fandt denne opskrift via Stumbleupon, så kan ikke lige huske hvor den er fra. Men lækker det var den, og det bliver ikke sidste gang den bliver brugt.

Vindrue og rosmarin gelé

Da vi har vindruer i drivhuset, og der kommer så mange at vi ikke kan nå at spise dem alle, faldt jeg over denne opskrift. Den er fundet i det madmargasin der hedder Good Food. Rigtig nem at gå til, og en god måde at få brugt sine druer på.

Æblesmør

Jeg har op til flere æbletræer i haven, og selvom at jeg elsker æbler, er der for mange til bare at spise som snack. Så jeg ledte efter gode ide’er på nettet, på hvad æblerne skulle bruges til. Jeg faldt over en opskrift på æblesmør.

Bærmarmelade med lakrids

Da de sidste ferskner var faldet af træet, og der kun sad få blommer tilbage på blommetræet, besluttede jeg mig for at lave endnu en omgang marmelade.

Majssalat og blomkåls-tzatziki

Da vi skulle have nogle venner på besøg til grill her i weekenden, havde jeg lyst til at prøve lidt andet tilbehør, end den traditionelle kartoffelsalat. Opskrifterne er nogle jeg har fundet i Claus Mayers Salatværksted, og de kan varmt anbefales.

Ferskenmarmelade med hyldeblomst og vanilje

Da vi har et ferskentræ i vores drivhus, har jeg rigtig mange ferskner. Dem kan vi ikke nå at få spist alle sammen, så idag lavede jeg lidt marmelade. Det er altid godt at have stående, da det kan bruges som værtindegave i en håndevending.