Amerikansk Meat Loaf

Amerikansk Meat Loaf
Amerikansk Meat Loaf

Dette farsbrød er et amerikansk Meat Loaf og der er lidt mere smag i dette Meat Loaf end der er i vores forloren hare.

Der kommes lidt flere grøntsager i og det får en dejlig smag ved at tilsætte tomatpuré, engelsk sovs og sennep.

Selvom man tilsætter disse lidt voksne smage, er det et farsbrød der falder i de fleste børns smag.

Her har jeg valgt at servere det med en meget nem tomatsovs, ovnbagte gulerødder og hvidløgskartoffelmos.

Opskriften fandt jeg i min skønne Desperate Housewives kogebog.

Amerikansk Meat Loaf 6 personer:

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 1,8 dl rasp
  • 4 forårsløg, pillet og snittet i meget tynde skiver
  • 1 mellemstor gulerod, skrællet og revet groft
  • 2 store æg
  • 3 spsk. Engelsk sovs
  • 3 spsk. Alm. sennep
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

Tomatsovs:

  • 1 dåse tomatsuppe, Heinz
  • 2,4 dl oksebouillon
  • 1 spsk. mørk farin
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • friskkværnet, sort peber

Forvarm ovnen til 190 grader.

Smuldr kødet ned i en stor skål. Drys rasp, forårsløg og gulerod henover.

I en anden skål pisker du æggene sammen med engelsk sovs, sennep, tomatpuré, timian,salt og peber.

Hæld blandingen i skålen med farsen og ælt det hele godt og grundigt sammen med fingrene.

Læg farsen i et ildfast fad eller en bradepande.
Skyl fingrene i koldt vand og form farsen til et “brød”, der er lidt over 20 cm langt, lidt over 10 cm bredt og cirka 5 cm højt.

Sæt farsbrødet i ovnen og steg det, til det ikke længere er lyserødt i midten – cirka 50 min. Check eventuelt med en kødnål, om kødet er gennemstegt. Kødsaften skal være klar – ikke bare antydningsvist lyserød.

Tag farsbrødet ud af ovnen og lad det hvile i 5 min.

Server det varmt, skåret i ikke for tynde skiver, sammen med hvidløgskartoffelmos og tomatsovs.

Sovsen:

Kom tomatsuppen i en kasserolle sammen med bouillon, farin og vineddike. Bring det i kog, skru ned til simrepunktet og lad det småkoge i 10 min.

Rør rundt i det med jævne mellemrum. Smag til med peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *