Baconbøffer

Baconbøf
Baconbøf

Da jeg lærte min mand at kende, var baconbøf en af de retter han gerne lavede til mig, eller når vi havde gæster. Den var så simpel og nem at der ikke var noget der kunne gå galt. Den ret var lavet på rent oksekød med bacon omkring. Bøfferne blev brunet af i ovnen og så hældte du fløde der var blandet med ketchup, salt og peber henover og gav det noget mere tid i ovnen.

Det er ikke fordi jeg ikke kunne lide denne ret, men den var måske lidt for kedelig og fed til mig. Nu har jeg så lavet min egen udgave af denne ret. Der er lidt mere arbejde med opskriften, men den er ikke svær at gå til.

Jeg valgte at lave en rørt fars af oksekødet. Det giver så meget mere smag til bøfferne og sørger også for de ikke bliver for tørre. Så besluttede jeg mig for at lave en opbagt sovs. Så kan jeg gøre den lettere ved at bruge mælk og så selvfølgelig lidt fløde. Sovsen i den ret jeg fik serveret af min mand, var også ret tynd, denne her er noget tykkere i det, så det sidder bedre fast på bøffer og ris.

Når du kommer ketchup i sovsen, bliver sovsen tyknet noget mere, men så kan man altid komme lidt ekstra mælk i, hvis du synes den blev for tyk.

Baconbøffer 6 personer:

  • 1 kg hakket oksekød 8-12%
  • 2 spsk. rasp
  • 1 stk. stort æg
  • 1 dl piskefløde 38%
  • 1 revet løg
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk. sennepspulver
  • 1 pk. mager bacon i tern eller Serano skinke i tern
  • 12 skiver bacon
  • olie til stegning

Sovs:

  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ l mælk, måske mere
  • 1 dl. tomatketchup
  • ¼ dl piskefløde 38%
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk. stødt paprika
  • 1 tsk stødt ingefær, kan udelades
  • 1 – 2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rør kød, rasp, æg, fløde, løg, bacontern og krydderier til en ikke al for løs fars. Form farsen til 12 bøffer. Beklæd hver bøf med en skive bacon, som holdes fast med en halv tandstik. Kom fedtstoffet i en stegepande og steg bøfferne heri. De skal bare brunes af, da de bliver færdige i ovnen. Kom bøfferne i et ovnfast fad.

Sovs: Smelt smørret i en gryde og lav en opbagning med mel, mælk og fløde. Kog igennem. Smag saucen til med ketchup, citronsaft, paprika og evt. stødt ingefær, salt og peber. Hæld sovsen over bøfferne og sæt fadet i ovnen i 30 – 40 minutter.

Retten kan serveres med ris eller kartoffelmos og server også en skøn broccolisalat til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *