Bagt laks med krydderosttopping

laks

Fisk er sundt, og vi er blevet meget bedre til at spise fisk og skaldyr. Vi har altid kunne lide det, men det er oftest kød der kommer på middagsbordet. Denne ret er nem og lækker, så bliver ikke sidste gang det bliver lavet.

Laks med krydderosttopping, dampet spidskål og ratatouille, 4 personer:

  • 1 hel side fersk laks
  • 250 g flødeost naturel
  • 1 bundt frisk dild
  • peber
  • 1 spidskål
  • raspolie
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter
  • 3 tomater
  • provencekrydderi
  • salt og peber

Hak dild fint og bland det i flødeosten. Kom laksen på et stort stykke bagepapir. (det skal være så stort det kan pakke hele laksen ind, så laksen damper inde i bagepapiret) Krydr laksen med friskkværnet peber. Smør krydderosten ud over hele toppen af laksen, og pak den ind i bagepapiret. Kom den i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45 minutter.

Mens laksen er i ovnen, skæres alle grønsager ud i grove tern, dog ikke spidskålen. I en pande kommes raspolie, der varmes op. Tilsæt løg og hvidløg. Lad dem blive klare inden squash og peberfrugt tilsættes. Steg videre lidt tid før tomaterne tilsættes. Krydr med provencekrydderi, salt og peber. steg videre i ca. 5 minutter.

Skær spidskålen ud i både og damp dem i en kinesisk dampkoger (af bambus), eller en grønsagsdamper til microovnen.

Skær laksen ud i stykker og server med tilbehøret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *