Bettys høns i asparges tærte.

Første gang jeg besøgte min svigermor Betty, fik jeg denne tærte. Det var en af de bedste tærter jeg har smagt og jeg bad straks om opskriften.

Da vi var på besøg hos Betty og Per inden vi skulle ud og rejse, havde hun lavet denne som en lille forret. Jeg kunne ikke være mere glad. Så nu synes jeg lige jeg ville dele opskriften med jer.

Vi fik denne tærte som en forret og vi var 4 personer. Det passede rigtig fint. Når vi får den til frokost får vi gerne salat og flutes til. Det er en god måde at lave lidt om på Tarteletter med høns i asparges.

Høns i asparges tærte 4 pers.: 

Dej:

  • 100 gr. smør
  • 100 gr. mel
  • 100 gr. revet ost
  • 1/2 tsk. salt

Fyld:

  • 1 ds. asparges (450gr.)
  • 3 dl. mælk + aspargesvand
  • 3 spsk. mel
  • 50 gr. revet ost
  • 150 gr. kogt kyllingekød
  • salt
  • peber

Dej:
Smuldre smørret i melet. Tilsæt salt og den revne ost.

Fyld:
Aspargesene afdryppes. Bland mælk og aspargesvand i en gryde. Kom melet i og pisk til det koger. Tilsæt osten og lad den smelte. Kom så aspargessnitter og kyllingekød i små stykker i. Kom stuvningen i et smurt tærtefad og læg dejlåget over. Prikkes og bages ved 180-200C i ca. 30 min.

Server grøn salat og flutes til.

4 comments

  1. Aspargesvand – hvor meget? Det der er i dåsen eller?

    1. Hej Rikke. Undskyld det sene svar. Nød Spaniens sol. 🙂
      Ja, det er bare det vand fra dåsen.

  2. Skal bunden ikke bages inden fyldet kommes i?

    1. Hej Anette.
      Nej, da låget lægges oven på fyldet, så det er ligesom en pie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *