Blomkålspizza

IMG_20130925_183341

Da vi jo alle prøver at leve lidt sundere, men helst ikke vil undvære det som vi rigtig godt kan lide, har jeg ledt efter en god opskrift på min mands livret, pizza. Jeg fandt denne her blomkålspizza og det var en succes. Den er også god til børn der ikke er så vilde med grønsager. Bunden laves af blomkål, men smagen er ikke gennemtrængende, så med lækkert fyld oven på, opdager de ingenting. Der kan kommes det fyld på der måtte ønskes, kun fantasien sætter grænser.

Blomkålspizza 2 personer:

  • 1 mellem blomkål skåret ud i små buketter
  • 1 æg
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 tsk oregano
  • salt og peber
  • 150 g kylling, kogt og revet i strimler
  • 2-3 spsk barbecuesovs
  • 150 g revet mozzarella til toppings
  • 1 rødløg skåret i tynde skiver

Kom blomkålen i en foodprocesser og kør det til det ligner ris. Kom det i en microovnsikker skål og giv det 8 minutter eller til det er tilberedt.
Kom blomkålen i et rent viskestykke, og klem så meget væde ud som det er muligt.
Bland blomkålen med ægget, den revne ost, oregano, salt og peber.
Pres blandingen ud på en silikonemåtte eller bagepapir i en cirkel. Bunden skal ikke være for tyk. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 230 grader i 15-20 minutter til bunden er blevet gylden brun.
Bland kylling med barbecuesovs. Kom revet ost, kyllingen og løg på pizzaen og bag til osten bobler, ca. 10-15 minutter.

Serveres evt. med en grøn salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *