Chocolate Cloud Cake

WP_20140607_14_12_26_Pro

En af mine yndlingskokke er Nigella Lawson, og jeg har en del af hendes kogebøger. Sidst vi havde gæster skulle denne kage endelig prøves, og jeg må sige den ikke skuffer. Jeg kom dog hverken cointreau eller appelsinskal i, da jeg ikke er så vild med appelsin og chokolade sammen. Men for dem der er til det, er det sikkert skønt. Rigtig god blev den også uden. Den originale opskrift kan også findes på Nigellas hjemmeside.

Chocolate Cloud Cake 8-12 personer:

Kagen:

  • 250 g mørk chokolade 70%
  • 125 g smør
  • 6 store æg (2 hele, 4 delt)
  • 175 g sukker
  • evt. 2 spsk. cointreau
  • evt. reven skal af en appelsin

Toppen:

  • 1/2 l Piskefløde
  • 1 tsk. vaniljepulver/sukker
  • evt. 1 spsk. cointreau
  • usødet kakaopulver til at drysse på toppen

Varm ovnen til 180 grader. Kom bagepapir i en springform.
Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovnen, og lad smørret smelter i den varme chokolade.
Pisk de 2 hele æg og de 4 æggeblommer med 75 g sukker. Derefter tilføj forsigtigt chokoladeblandingen, cointreau og appelsinskal i æggesnapsen.
I en anden skål piskes de 4 æggehvider skummende. Derefter tilsættes 100 g sukker langsom, mens der piskes til hviderne holder deres toppe men ikke for stift.
Let chokoladeblandingen med en skefuld af æggehvider, og fold derefter resten af æggehviderne i chokoladeblandingen.
Hæld det i den forberedte springform og bag i 35 – 40 minutter. Kagen er færdig når den ikke er blævrende i midten. Lad kagen køle af i springformen på en bagerist. Midten vil falde ned mens den køler af.
Når kagen er klar til at blive serveret, plaser springformen på det fad kagen skal serveres.
Fjern forsigtigt formen fra kagen. Det gør ikke noget kanterne er lidt ufine, da det er det rå look vi går efter.
Pisk fløden til den danner bløde toppe og tilsæt vanilje og cointreau og fortsæt med at piske til fløden er blevet stiv, men ikke for stift.
Kom flødeskummet i midten af kagen og bred det ud til kanten. Drys toppen med kakaopulver og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *