Cookies med chokoladestykker

IMAG0353

Da vi skulle til en vens 25 års jubilæum, gik jeg igang med at lave en gavekurv. Der var ting i jeg havde købt, men også en masse hjemmelavet godter. Jeg ligger et billed af den færdige kurv op også. Her er opskriften på de cookies jeg bagte til kurven. Den er fundet i the hummingbird bakery kogebog.

Cookies med chokoladestykker ca. 24 stk:

  • 225 g smør, stuetemperatur
  • 350 g lyst muscovadosukker
  • 2 æg
  • 1/2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 400 g hvedemel
  • 2 1/2 tsk. natron
  • 225 g mørk chokolade, grofthakket

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør og sukker let og luftigt i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker). Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en gummidejskraber efter hvert æg. Skru ned til lav hastighed, og rør vanilje i.
Tilsæt mel og natron, og bland det godt til en jævn dej. Fordel den hakkede chokolade jævnt i.
Læg 6 lige store klatter dej på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er god afstand, så kagerne kan flyde ud under bagningen. Bag kagerne i den forvarmede ovn ca. 10 minutter, eller til de er gyldne I kanten og helt flade. Lad kagerne køle lidt af på pladerne, før de vendes ud på en bagerist og køler helt af. De skal være bløde og seje.

Den færdige kurv indeholdt:
Kaffebønner, kvædete, lambrusco, grissini, speltkiks, summerbird chokolade, hj.lavet ferskenmarmelade, hj.lavet hyldebærsaft, hj.lavet chokoladesmør og hj.lavet cookies med chokoladestykker.

IMAG0360

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *