Stegte champignon med hvidløg og timian

Grillede champignoner

Grillede champignons

Disse champignoner er et skønt tilbehør til alle typer af kød. Vi havde lavet lammeculotter og fik det som en af sideretterne til dem. Jeg kom nok alt for mange brødkrummer på, da jeg havde fået blendet alt for meget. Og man vil jo helst ikke smide noget ud. De smagte nu stadig rigtig godt, blev nok bare lidt ekstra sprøde og knap så dekorative som på det billed jeg havde fundet af dem på nettet. Jeg elsker champignoner og de er så alsidige. Her havde de fået masser af smag fra hvidløg og timian. Hvis du ikke kan få frisk timian så brug tørret. Det bliver stadig godt.

Stegte champignon med hvidløg og timian 4 personer:

  • 16 – 20 ligestore champignons, stilken skåret af i lige højde
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk blødt smør
  • 2 spsk friskhakket timian
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 5 spsk friske brødkrummer (ikke rasp)
  • 2 spsk revet parmesanost
  • 1½ spsk citronsaft
  • salt og peber

Varm ovnen op til 200 grader.
Steg champignonerne let i varm olie i ca. 2-3 minutter.
Kom champignonerne i et ovnfastfad med stilken opad.
I en lille skål blandes smør (blødt), hvidløg, timian, citronsaft og krydderier.
Kom en lille klat kryddersmør på hver champignon.
Tag lidt frisk franskbrød og fjern skorpen. Blend det til krummer i en foodprocessor eller blender.
Bland brødkrummer og parmesan sammen.
Pres lidt krummer på toppen af hver champignons.
Kom champignonerne i den forvarmet ovn i 15 minutter eller til de er blevet gyldne.
Man kan opbevare champignonerne i køleskabet, indtil de skal bruges, så de kan laves i god tid i forvejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.