Grønne ris

Grønne ris
Grønne ris

Disse grønne ris er en skøn måde at peppe ris lidt op på. Det er nemt at lave og giver risene så meget mere smag.

At de bliver kogt med hønsebouillon og kokosmælk giver dem en mere cremet konsistens.

Disse ris har kun en mild smag af kokos og selvom der er koriander i så overdøver de ikke smagen overhovedet.

Jeg synes koriander giver retten en hel særlig smag, men hvis du er alt for nervøs for smagen, kan du komme ekstra persille i i stedet for koriander.

Grønne ris til 6 personer:

  • 4,8 dl hønsebouillon (brug grønssagsbouillon hvis du er vegetar)
  • 1 bundt bredbladet persille med stilk (1,2 dl når det er presset sammen)
  • 4 forårsløg, det hvide skåret i 1 cm stykker, det grønne snittet groft.
  • 1 lille bundt koriander med stilk (0,6 dl når det er presset sammen)
  • 2 spsk. smør
  • 4,8 dl langkornede ris
  • 4 dl kokosmælk fra dåse (almindelig eller light)
  • salt

Hæld halvdelen af suppen i blenderen. Tilsæt persille, det grønne fra forårsløgene og koriander og blend ved lav hastighed, til blandingen bliver lysende grøn, og urterne er hakket fint.

Hæld det over i et litermål og tilsæt så meget suppe, at der bliver 4,8 dl i alt.

Smelt smørret over medium varme i en tykbundet 2-liters gryde. Tilsæt det hvide af forårsløgene og steg dem let gyldenbrune under omrøring – cirka 3 min.

Tilsæt risene og vend dem godt rundt i smørret. Hæld den grønne suppe og kokosmælken ned til risene, skru op for varmen og bring det hele i kog.
Smag til med salt, skru ned til medium/lav varme og læg låg på gryden.

Lad risene koge, til de er møre – cirka 18 min. Tag gryden af varmen og lad det hele stå med låg på i 3 min.

Rør rundt i risene med en gaffel og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *