Grove burgerboller

IMAG0394

Da vi skulle have naboerne på besøg til grill, og vejret ikke lige var til at være ude ved grillen, besluttede jeg mig for at lave hjemmelavede amerikanske burgere. Dog synes jeg brødene skulle være bare lidt sundere end helt lyse boller. Så jeg surfede på nettet og faldt over denne opskrift. Og de bliver klart bagt igen en anden gang, for de er bare gode. Luftige, lette og nemme at bide i så selv børn kan være med.  Opskriften fandt jeg her. www.madmedhjertet.dk. Dog skriver jeg den lige til Jer her hos mig også.

Grove Burgerboller ca. 12 stk:

  • 50 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2½ tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 0,4 dl olie
  • 150 g. groft rugmel
  • 100 g. havregryn
  • 500-550 g. hvedemel

Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri. Rør rugmel og havregryn i.
Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem. Lad dejen hæve 1 time. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
Tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 minutter på bagepladen.
Pensel dem med æg og drys med sesam. Sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk
Bag bollerne 12 min ved 210 grader til de er gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *