Himmerigskagen

2016-06-13 22.13.45

Denne kage fik jeg en gang til min nevøs fødselssdag. Den var så lækker at jeg straks måtte bede om opskriften. Den havde han fundet her.
Denne kage er dejlig nem at gå til, dog er det en fordel at have en foodprocessor elle blender ved hånden. Det er ikke en billig kage med alle de mandler der skal i. Jeg vil tro man godt kan bruge mandelmel, men så vil kagen måske ikke blive så luftig i det. Mine mandler i foodprocessoren bliv nemlig ikke helt så fine i det som mandelmel. Men hvis I prøver det af, må I meget gerne smide en kommentar om hvordan det blev.

Himmerigskagen ca. 12-14 stykker:

  • 300 g mandler
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 spsk. maizenamel
  • 200 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 1 spsk. vaniljeekstrakt
  • 4 store æg

Tænd din ovn på 175°. Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld mandler, mørk chokolade og maizenamel i en foodprocessor og kør, til alt er kværnet meget fint. Pisk smør, rørsukker og vaniljeekstrakt, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Rør mandelblandingen i og hæld dejen i springformen. Læg et stykke bagepapir løst over formen og bag kagen i 1 time. Lad den køle helt af, før du skærer et stykke og får en bid af himmeriget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *