Knækbrøds bidder

Knækbrødsbidder

Knækbrødsbidder

Vi elsker chips hjemme hos os. Vi skal virkelig tage os sammen for ikke at få lyst til at få lidt chips, mens vi ser fjernsyn.

Ind imellem prøver jeg at nedsætte vores snackforbrug og det hjælper når man kan sætte noget mere sundt på bordet. Derfor laver jeg gerne disse knækbrødsbidder med flagesalt, så er lysten til chips ikke så stor. Man kan også lave dem som store knækbrød og bruge dem med ost eller hvad man nu kommer på sine knækbrød.

Disse er meget nemme at lave og gør dem egnet til at lave sammen med sin familie. Er gode at komme i børnenes madpakke og de synes kun det er sjovt, når de selv har været med til at bage dem.

Da jeg var løbet tør for nogle af de kerner der skal i, brugte jeg en stenalderbrødsblanding jeg havde liggende. Tog nødderne ud af blandingen hvor der var 500 gram i. Tilsatte ½ dl havregryn og 3 dl mel i stedet for det der står i opskriften. De blev lige så fine som sædvanligt, så hvis du ikke gider have så mange forskellige poser med frø stående derhjemme, er det et godt alternativ.

Knækbrøds bidder:

  • 1 dl. havregryn,
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 3.5 dl. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0.5 dl. olivenolie
  • 2.5 dl. vand
  • flagesalt

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Bland de tørre indgredienser i en skål. Rør olie og vand i, så dejen bliver til en tyk “grød”.
Halvdelen lægges på et stykke bagepapir, og et nyt stykke bagepapir lægges ovenpå.
Rul “grøden” ud med en kagerulle til et stort flat knækbrød.
Fjern det øverste bagepapir.

Kør ridser i dejen med et pizzahjul, det gør det meget nemmere at dele dejen i stykker, når den er bagt.
Drys flagesalt efter smag ud på knækbrødne.
Gør det samme med den anden del af dejen..

Bag i ca. 15 min.
Afkøl og knæk stykkerne fra hinanden. Opbevar i en lufttæt beholder.

2 comments

  1. De smager SUPER godt!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *