Koldskåls cheesecake

2016-07-23 22.06.09

Da min mand og jeg er taget ud på en længere rejse til Asien, havde vi en del venner og familie på besøg inden vi skulle afsted.
Så jeg har en del opskrifter jeg skal have lagt på bloggen, nu jeg har fået tid til at skrive igen.
Da det meste mad der blev serveret, bestod af kød på grillen, synes jeg denne koldskåls cheesecake fundet på frk. cupcake skulle prøves af. Jeg har tit besøgt frk. cupcakes blog og der er mange skønne opskrifter. Så tag endelig et kig forbi.
Denne cheesecake smager fuldstændig som en omgang koldskål og den er lækker på en varm sommerdag.

Koldskåls cheesecake til 6-8 personer:

Til bunden:

  • 180 gram kammerjunker
  • 80 gram smeltet smør

Koldskålcremen:

  • 5 dl kærnemælk
  • 2 små æggeblommer
  • Korn fra 2 vanille stænger
  • 0.6 dl sukker
  • 300 gram flødeost
  • Skal fra en citron (usprøjtet)
  • Saft fra en citron (usprøjtet)
  • 5 blade husblas

Knus kammerjunkerne i en blender eller i en plastikpose hvor du køre din kagerulle henover.
Smelt smørret og bland det i kammerjunkerne. Rør det godt sammen.
Beklæd bunden af en springform med bagepapir og pres massen godt heri.
Sæt springformen i køleskabet mens du forbereder resten.

Skrab vanille kornene ud og vend/tvær dem sammen med ca 1 spsk sukker. På denne måde skiller vanillekornene sig fra hinanden og bliver godt blandet med sukkeret.
Pisk æggeblommer, vanille og sukker sammen til en luftig æggesnaps
Rør kernemælken heri
Vend revet citronskal heri
Pisk/rør flødeosten i massen. Det er dog en god ide lige at have rørt flødeosten blød først.
Lad massen stå og trække mens du forbereder husblassen.
Sæt de 5 blade husblas i en skål med koldt vand og lad dem stå i blød i 10 minutter
Tag en lille gryde og hæl 2/3 dele af citronsaften deri. Knug husblassen fri for vand og kom dem ned i gryden. Lad husblassen smelte sammen med citronsaften ved meget lav varme under omrørring. Det må ikke koge. Det tager ca 10 sek så er det smeltet.
Tag gryden af varmen og brug resten af citronsaften og lidt af koldskålsmassen til at køle husblassen ned med. Den skal have samme temperatur som koldskålsmassen før det piskes sammen.
Tag kammerjunkebunden ud af køleskabet og hæld koldskålfyldet deri.
Kagen sættes på køl i mindst 5 timer, gerne natten over.
Før servering pyntes kagen med bær. Jeg brugte friske ribs, mynteblade og revet hvid chokolade.

Der blev brugt en 24 cm springform, det gjorde kagen mere flad. Man man kan med fordel bruge en 20 cm springform hvis man vil have lidt mere højde på kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *