Kylling med cashewnødder (Kai Pad Med-Ma-Maung)

IMG_20130917_182239

Da vores ferie gik til Thailand, fik vi jo masser af skøn mad. Jeg som jo elsker at stå i køkkenet, fik lokket manden med til et madkursus i Chiangmai. Nu skulle nogle af de opskrifter vi fik med derfra prøves af herhjemme. Mange af tingene der skal i kan fåes i de fleste store supermarkeder, men jeg valgte at handle i den lokale asiatiske forretning. Skal jo støtte de små butikker og tit er det også billigere at få de forskellige ting der.

Kylling med Cashewnødder til 2-3 personer:

  • 250 g kyllingebryst (eller tofu) tyndt skåret ud
  • 1 dl cashewnødder (ristet)
  • 100 g babymajs, skåret i skiver
  • 100 g løg skåret i tynde både
  • 100 g øre svampe, skåret i strimler (ear mushrooms) Fås tørret
  • 30 g forårsløg skåret i 3 cm stykker
  • 1-2 rød chilli, frisk eller tørret
  • 2 spsk hakket hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk sukker
  • 2-3  spsk østerssovs (vegetarisk, brug svampesovs)
  • 1-1 1/2 spsk fiskesovs (vegetarisk, brug soya)
  • 230 ml vand

Varm olien op i en wok eller en pande. Steg hvidløget til det er klart. Tilsæt de tynde skiver kyllingebryst. Steg til de er tilberedt. Tilsæt de ristede cashewnødder og steg til det er gyldent. Kom babymajs, løg, svampe og chili i og rør godt rundt og lad det stege med i et par minutter. Kom vand i og smag til med sukker, østerssovs og fiskesovs. Rør godt rundt igen. Tilsæt forårsløg og bland. Server med varme ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *