Mangois med kokosmælk

Mangois
Mangois

Jeg er vild med mango, det er en af mine favorit frugter. Denne is er supernem at lave og du har ikke brug for en ismaskine for at lave den.

Når du kan få friske, dejligt søde mangoer, synes jeg du skal bruge dem, men isen kan altid laves med frosne. Dog kan frosne mangoer godt bruge lidt mere sødme.

Jeg synes mango og kokos passer rigtig godt sammen. Når du laver denne is, så vil jeg anbefale dig at købe en kokosmælk hvor der er gaur gum i som emulgator, da det er med til at give en mere cremet is.

Du kan bruge en light kokosmælk, men så bliver isen mere som en sorbet og ikke så cremet.

Denne is er meget alsidig, du kan komme lidt banan i for lidt ekstra smag. Har du ikke nogen mangoer, brug ananas eller Papaya. Du kan også bruge mango sammen med fx. kiwi, blandet frugt eller ferskner.

Fold jordbær i tern i isen inden den fryses. Jordbær og mango passer perfekt sammen.

Kom evt. ristet kokos i for at give lidt struktur eller hakket mørk chokolade. Kun fantasien sætter grænser.  

Mangois med kokosmælk:

  • 1.2 kg mango I tern, frisk eller frossen
  • 400 ml dåse kokosmælk
  • 100 g ahornsirup eller honning
  • 2 spsk. mælk eller vand

    Kom mangotern, kokosmælk, ahornsirup og mælk i en blender.

    Blend indtil det er cremet, kom evt. mere mælk/vand ved, hvis det er nødvendigt. Skrab siderne ned, så alt bliver godt blendet.

    Smag for sødme. Kom mere i hvis du vil have isen til at være sødere. Hvis du bruger frosne mango, kan der godt være brug for mere sødme.

    Kom mongomassen i en bøtte der kan gå i fryseren og frys i minimum 6 timer, gerne natten over.

    Tag isen ud 30 minutter før servering.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *