Marengs

Jeg har fundet ud af at de flotteste marengs, med en blank overflade, fås ved at lave en italiensk marengs. Det er selvfølgelig lidt mere tidskrævende, men ikke svært.

Jeg tilføjede lidt mint essens, da jeg bagte disse til jul og farvede dem med grøn og rød pastafarve. Tilsæt lidt essens ad gangen og smag til, med mint kan det hurtigt blive for meget, det er det samme hvis du bruger lakridspulver. Jeg tænker det kun er fantasien der sætter grænser, hvad angår smage, så prøv dig frem.

I min ovn skulle de have 1 ½ time, men det er også meget afhængig af størrelse og ovne.

Marengs af italiensk marengs 40-60 stk.:

  • 125 g æggehvide
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • Smagsgiver (essenser eller lakridspulver)

Til den italienske marengs kommes sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup. Brug et sukkertermometer, det skal have en temperatur på 117 grader.

Imens piskes æggehviderne til skum, hvorpå den kogende sukkerlage tilsættes i en tynd stråle, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet af. Pisk din smagsgiver i til sidst. Kom marengsen i en sprøjtepose.

Bages ved 100 gr. alm. ovn (til marengs anbefaler jeg ikke varmluft, da det kan farve overfladen) – bages i ca. 1 time

Jeg har kommet lidt pastafarve i striber ned i sprøjteposen, inden marengsen kommes i, det giver en flot effekt. Du kan også farve hele massen, ved at piske list pastafarve i sammen med essensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *