Mors boller

IMG_20130924_164715

Dette er den opskrift på teboller jeg er vokset op med. Lige så langt tilbage jeg kan huske, lavede min mor disse skønne boller til mig på min fødselsdag. Hver gang jeg sætter tænderne i en lun bolle, vækker det gode minder, især om min mor, som var den der gav mig glæden til at bage. Fra jeg var helt lille fik jeg lov til at være med når hun tryllede med opskrifter som blev til skønt bagværk. Jeg siger ikke dette er den bedste bolleopskrift, der findes sikkert luftigere og større boller, men smagen i dem her er uovertruffen. Så her får i min mors opskrift på teboller.

Mors boller ca. 18 stk:

  • 1/2 kg. mel
  • 100 gr. smør
  • 50 gr. gær
  • 2 dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • 50 gr. melis
  • 1 æg
  • 1 brev kardemomme (5 tsk)
  • evt. rosiner
  • kaffe til strygelse, eller æg

 

Anbring alle ingridienserne i fadet, undtagen mælk, gær og smør. Smelt smørret, kom mælken i og opløs gæren i væsken. Kom væsken i dejen og det æltes grundigt. Stilles et lunt sted til hævning i 30 min. Æltes igennem, der kommes evt. rosiner i. Deles og rulles til boller. Efterhæver 20-30 min. Pensles med kold kaffe, eller æg. Sættes i en forvarmet ovn ved 220C på miderste rille i 12 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *