Pinchos Morunos, Spanske skinkespyd

Pinchos Morunos
Pinchos Morunos

Disse skønne spanske spyd er fyldt med smag. Vi har fået dem som en lun tapas og havde så lyst til at lave dem selv på grillen i vores have.

Når solen skinner så meget hernede i Sydspanien, så får man lyst til at grille. Og en af de ting jeg tager med hjem for at grille i Danmark, er disse spyd. De er nemme at lave, man skal bare have fat i en del forskellige krydderier.

Det gode ved at bruge en svinemørbrad er at kødet er magert og kræver ikke alt for lang tid på grillen. De er selvfølgelig skønne som et lunt indslag til tapas, men sammen med en skøn tomatsalat eller broccolisalat er de også perfekte.

Prøv dem næste gang du skal have gæster til tapas eller grill.

Pinchos Morunos, Spanske skinkespyd 4 stk.:

  • 1 svinemørbrad, renset og skåret i lige store stykker
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. røget sød paprika
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ¼ tsk. stødt allehånde
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 fed hvidløg, presset
  • Lidt groft kværnet peber

    Afpuds svinemørbrad for sener og store stykker fedt. Skær mørbraden over på langs og skær den derefter i tern. Sørg for at stykkerne er cirka lige store, da de så tager lige lang tid på grillen.

    Mix alle de andre ingredienser sammen i en skål, der er stor nok til at mørbradstykkerne også kan være deri.

    Det skal vare en god pure af alle de skønne krydderier. Kom kødternene ned i marinaden og ælt marinaden godt ind i kødet. Sørg for der er marinade på alle stykker af kød. Lad det trække i minimum 2 timer i køleskabet, men gerne natten over.

    Når du er klar til at skulle grille dine spanske spyd, kom kødstykkerne på dine spyd. Hvis du bruger spyd af træ, så skal du huske at de skal ligge i vand lidt tid før, så de ikke brænder på grillen. Prøv at komme dine stykker på spyddet, så de flader en smule ud og er af samme størrelse. Det er for at de gerne skulle blive færdig på samme tid.

    Grill dem nogle få minutter på hver side, indtil de er begyndt at få grillstriber og er tilberedt helt igennem. Tiden kan variere, alt afhængig af tykkelsen på kødstykkerne.

    Server sammen med andre spanske tapas eller med en skøn salat.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *