Pull-apart Bread

2014-08-26 18.04.58

Jeg elsker at prøve noget nyt og lige nu med Den store bagedyst på DR, så vil jeg også igang med at bage.
Jeg har jo en stor forkærlighed for amerikanske opskrifter, så havde længe ønsket at prøve dette brød.
Det var en succes. Er virkelig et lækkert brød. Kan server varm til mad eller sammen med en god tomatsovs, til at dyppe i. Denne opskrift har jeg fundet hos newyorkerbyheart, hvilket jo gjorde det lidt nemmere, da hun allerede havde oversat opskriften til dansk fra The pastry affair. Dog har jeg tilladt at ændre lidt på opskriften. Jeg synes virkelig I skal prøve dette brød, da det er nemt at lave og smager skønt.

Pull-apart Bread:

  • 2 tsk. tørgær
  • 1½ dl lunken vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 dl fin durummel
  • 5 dl hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 spsk. tørret persille eller frisk hakket
  • 2 fed hvidløg, knust og finthakket
  • ½ dl frisk, fintrevet parmesanost

Rør vand og gær sammen i en skål og lad det stå i 5 minutter.Kom  olie, salt og mel i og ælt det godt. Smelt smørret ved lav varme og tilsæt hvidløg og persille.
Smør en randform let med olie. Tril små kugler af dejen og tril dem i hvidløgs-persillesmørret. Læg dem ved siden af hinanden i formen og forsæt indtil du har nået hele vejen rundt. Drys med parmesan og lav endnu et lag. Der skulle blive 3 lag i alt. Jeg fik det ikke til at gå tre gange rundt, så skal man nok bruge en mindre form.
Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad det hæve i ca. ½ time eller til det er hævet til dobbelt størrelse.
Bag ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 25-30 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *