Risotto med kanin og karljohansvampe

Risotto med kanin og karljohansvampe

Jeg ved ikke om jeg har fortalt det her før, men risotto er en af mine foretrukne retter når man får et vennepar på besøg. Og Det var lige hvad vi fik i weekenden. Jeg har en tendens til altid at lave efter den samme opskrift, men nu skulle der prøves en anden. Især da jeg fandt denne på Euroman med kanin. Jeg havde nemlig nogle kaninlår liggende i fryseren. Vil dog tro man sagtens kan lave den med kylling, hvis man nu ikke skulle kunne få kanin. Denne ret er selvfølgelig lidt tidskrævende, da man skal sætte noget tid af til at udbene kaninen, men synes ikke det skal afholde jer fra at prøve. Det smagte virkelig godt.

Risotto med kanin og karljohansvampe 4-6 personer:

  • 1 skalotteløg
  • 200 g karljohansvampe
  • Olivenolie
  • 640 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 2 l bouillon
  • 120 g parmesan
  • 150 g smør
  • 2 kaninlår

Lage til kanin:

  • 1 glas hvidvin
  • nellike
  • enebær
  • laurbærblade
  • rosmarin
  • hvidløg
  • timian
  • fennikelfrø
  • Salt
  • Peber

Udben kaninlårene, og skær kødet i små tern (eller hak det i en kødhakker). Kog hvidvin med krydderurter i et par minutter og afkøl. Sigt vinen over det hakkede kød, krydr med salt og peber, bland det grundigt. Steg det på en pande.

Pil løget, og hak det. Rens svampene, og skær dem i skiver eller tern. Steg svampene i lidt varm olie. Sæt til side. Varm olie op i en flad gryde, tilsæt løget, og lad det svitse i et par minutter. Tilsæt ris, kom hvidvin i, når riskornene er varme, og lad vinen fordampe.
Kog bouillon op, tilsæt det kogende og lidt ad gangen under konstant omrøring, så der ikke tilsættes mere vand, end risene løbende kan opsuge.
Tilsæt de stegte svampe og kaninen og kog videre, indtil risene er møre, men al dente og altså ikke helt bløde. Tag gryden af blusset tilsæt fintreven parmesan og smør, og rør godt rundt: risottoen skal være dejlig cremet og nærmest smelte ud over tallerknen, når man hælder den op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *