Sherrybraiseret svinekæber

Sherrybraiseret svinekæber

Sherrybraiseret svinekæber

Hold da op, dette er nok en af mine bedste retter. Jeg ved godt at svinekæber kan skræmme mange, men det er faktisk et rigtig fint stykke magert kød med masser af smag.

Heldigvis er det også et stykke kød som er billigt at købe, så for få penge kan man få en virkelig lækker ret til når man får gæster.

Det gode ved simremad er at det passer sig selv, mens du hygger omkring dine gæster.

Jeg, som I nok har hørt før, har en slow cooker. Jeg er vild med at bruge den og disse kæber blev virkelig lækre lavet heri. En gryde kan til enhver tid bruges og er også med til at reducere tiden, men hvis I skal ønske jer noget nyt til køkkenet, kan jeg varmt anbefale sådan en.

Jeg har en med en keramisk indsats og det er nok den jeg vil anbefale. Er i hvert fald nem at rengøre. Jeg ved der findes en masse forskellige der kan en helt masse, men den jeg har er ret simpel. Min ser sådan her ud.

Husk dog at hvis I bruger en slow cooker at reducere oksefonden, da slow cookeren holder på dampen, så væsken ikke koger ind under tilberedningen.

Sherrybraiseret svinekæber 6 personer:

  • 1-2 spsk olivenolie til stegning
  • 3 løg, finthakket
  • 1200 g svinekæber, sene fjernet
  • 3 spsk mel, krydret med salt og peber
  • 6 fed hvidløg, knust
  • 1 ½ tsk stødt spidskommen
  • 3 spsk sød røget paprika
  • 450 ml tør sherry
  • 1500 ml oksefond (hvis du laver det i en slow cooker, skal du kun bruge 500ml fond)
  • maizena til jævning
  • salt og peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille til pynt
  • 1 håndfuld ristede mandelflager til pynt

I en gryde varmes olien op og de hakkede løg tilsættes. Steg det ved middel varme til løgene er blevet bløde og har fået en let gylden farve.
Fjern det fra gryden og sæt det til side til senere.

Vend svinekæberne i mel blandet med salt og peber. Varm noget mere olie op i gryden og skru op for varmen. Brun svinekæberne lidt af gangen.

Kom alle svinekæberne tilbage i gryden sammen med løg. Tilføj hvidløgsfed, spidskommen og paprika og lad det stege med et minut.

Kom sherryen ved og brug en grydeske til at skrabe i bunden, så du får alle smagene med.
Kom oksefonden ned til svinekæberne og lad det simre i minimum 2 timer, eller til svinekæberne er møre.

(Hvis du laver retten i en slow cooker, kommes svinekæberne op i cookeren efter de er blevet brunet. Panden koges af med sherryen og det hele hældes op i cookeren, sammen med oksefond (kun 500 ml). Det hele simre på høj i 6 timer.)

Jævn med lidt maizena til sovsen har den tykkelse du ønsker.
Smag til med salt og peber.

Pynt med bredbladet persille og ristede mandelflager. Server med kartoffelmos og en skøn vintersalat med æble og fennikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *