Sunde amerikanske pandekager

IMG_20130818_110430

Da min mand og jeg godt kan lide at hygge lidt i weekenderne, får vi gerne vafler eller amerikanske pandekager. Men nu har vi besluttet os, igen, for en lidt sundere livsstil. Så da vi forleden fik lyst til pandekager, ville jeg finde på et sundere alternativ til de originale pandekager. Det eneste var at jeg kom lidt flydene margarine i, ellers kun gode og sunde ting. Da de blev lavet med hvedeklid som er mørkt, blev pandekagerne meget mere mørke at se på, og da melet ikke binder helt så godt som alm. hvedemel, virkede de også mere bløde mens de blev lavet. De var dog luftige og lækre da de var færdige. Jeg serverede dem med en blåbærsirup fra Walden Farms. Den kan klart anbefales. Har en god smag og nul fedt, nul sukker og nul kalorier. Kan også varmt anbefale deres karamelsirup og chokoladesirup.

Sunde amerikanske pandekager:

  • 3/4 kop mælk
  • 2 spsk. lys eddike
  • 1 kop hvedeklid
  • 1 tsk. flydende sød
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. flydende margarine
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Bland mælk og eddike i en lille skål, og lad stå i 10 minutter. Det er for at gøre mælken “sur”. Der er et vigtig trin og man vil ikke kunne smage eddiken i de færdige pandekager.
Bland de tørre ingredienser i en skål. I den lille skål blandes nu den “sure mælk” med æg, vanilje, flydende sød og flydende margarine. Hæld det i de tørre ingredienser, og pisk indtil klumperne er væk, men pisk ikke for længe.
Dejen vil være tyk, men der skal ikke tilsættes mere væske. Stil dejen tilside i 10 minutter, eller indtil du kan se bobler i dejen. Rør ikke rundt. Kom en 1/4 kop dej på en stegepande med lidt fedtstof. Steg indtil der kommer bobler på overfladen af pandekagen, vend med en paletkniv, så de kan brunes på den anden side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *