Syrensirup

Syrensirup

Da syrenen blomster lige nu og dufter alle vegne, vil jeg straks benytte mig af denne skønne blomst, til at lave sirup og saft. Her får I oskriften på siruppen. Den er skøn i is og mousser. Giver også en dejlig smag til lagkager, hvis man stænker lidt på lagkagebundene. Jeg har fundet denne opskrift på syrenland.dk og den er rigtig nem at gå til, så bare igang med at bruge de skønne syrener.

Syrensirup ca. 2 dl:


  • 6 dl vand
  • 9-12 klaser syrenblomster
  • Ca. 3 spsk frisk­presset citronsaft
  • 150 g sukker

Kog vandet op, og tilsæt syrenklaserne sammen med citronsaft og sukker, lad det koge ind, indtil massen har en glat sirupsagtig konsistens. Lidt tykkere ind fløde.
Filtrer blomsterne fra og kog evt mere ind.
Hæld på atamonskyllet flaske og opbevar på køl.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *