Trøfler (Romkugler)

IMG_20130818_141725

En god måde at få brugt sine kagerester på er ved at lave hjemmelavede trøfler. Jeg kommer fra Århus og der kalder vi dem trøfler, dog har jeg fundet ud af at mange ikke helt ved hvad jeg snakker om her oppe nordpå, da de kalder dem romkugler. Der er dog ikke rom eller romessens i mine, men er sikker godt med det i også. Det er ikke altid jeg lige har kagerester nok til at lave trøfler med det samme, men så fryser jeg det ned, og når jeg så har nok laver jeg en portion. Jeg har pyntet dem med farvet sukker, da jeg var løbet tør for krymmel og kokos.

Hjemmelavet Trøfler (Romkugler):

  • Kagerester, gerne chokoladekage, ellers kommes der bare mere kakaopulver i
  • kakaopulver
  • jordbærsyltetøj
  • lidt fløde
  • Evt. lidt rom eller romessens
  • kokos eller krymmel

Kom kageresterne i en røremaskine, eller brug et elpiskeris med dejkroge. Kør det hele til det bliver en samlet masse. Kom syltetøj i og evt. lidt fløde for at gøre massen mere cremet. Dog ikke for meget af gangen, da det bliver noget klistret hvis det får for meget. De kagerester jeg havde var med en mousse/creme i, så jeg valgte ikke at tilsætte syltetøj og fløde. Og de kunne godt have brugt lidt mere kage, da de blev lidt for bløde. Men smagen var i orden. Kom lidt rom eller romessens i hvis I ønsker det. Tril dejen til små kugler og rul dem i krymmel, kokos eller farvet sukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *