Varme hveder

hveder3

Jeg er ikke den der går meget op i traditionerne i helligdagene, men når det drejer sig om div. forskellige madtraditioner, så er jeg nu helt klar. Så i år skal den stå på hjemmelavede varme hveder. Denne opskrift er en jeg har fundet på valdemarsro.dk. En blog jeg selv er vild med at følge. Så tag endelig et kig forbi den også. Disse hveder er virkelig skønne med en rigtig dejlig smag. Jeg synes dog de blev lidt lyse i det, men kan jo ikke ses når de bliver ristet bagefter. Så det er bare at gå i gang, så der kan komme varme hveder på bordet torsdag aften før Store Bededag.

Varme hveder 16 stk:

  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 dl mælk
  • 40 g gær
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel

Lun mælken op til den er håndvarm. Opløs gæren i den lune mælk. Rør æg og sukker i mælken. I en skål blandes mel, salt, kardemomme, og det bløde smør smuldres i melblandingen. Dette kan evt. gøres i en foodprocessor. Ælt nu de to blandinger sammen til dejen bliver smidig og lækker. Jeg brugte min røremaskine. Lad det hæve tildækket i en time. Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem. Del dejen i 16 og form 16 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i en time. Pensl bollerne med æg, så de får lidt ekstra farve, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader alm. ovn i 12-15 minutter. Skæres midt over og ristes, hvorefter de spises med kold smør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *