Vegetar og sundt

Gnocchi med soltørrede tomater1

Gnocchi med soltørrede tomater og grønkål

Denne ret er en meget hurtig ret at lave på en hverdagsaften, men stadig lækker nok som en scoremiddag.
Laks med sellerimos

Laks med sellerimos

Ja, vi er stadig i gang med at leve lidt sundere, efter vores rejse til Mexico, og her er en ret vi er blevet meget glade for. Min mand var ellers virkelig sikker på han ikke kunne lide selleri, men måtte indrømme mosen til laksen var virkelig lækker. Så nu kan der komme mere selleri
Read more
Tunsalat

Tunsalat

Denne tunsalat bruger jeg som en frokost og opskriften er til 2 personer.Den er hurtig at lave og smager rigtig dejligt.
Ristede krydrede grøntsager

Ristede krydrede grøntsager

Jeg leder altid efter nye opskrifter på tilbehør og denne opskrift på ovnristede grøntsager med masser af dejlige krydderier, er blevet en af dem jeg laver ofte. Disse grøntsager passer rigtig godt til alt slags kød og fisk. Du kan også serverer dem som hovedret oven på en omgang couscous, så er det en dejlig
Read more
Aubergine Gryde

Aubergine og kartoffelgryde

Denne aubergine og kartoffelgryde er en lækker ret med masser af smag. Så er det ingen sag at undvære det kød man er blevet så vant til.
Peanutsgryde

Afrikansk gryde med peanutsovs

Få flere kødfrie dage ind i madplanen. Denne ret er så fyldt med smag og fylde, at man ikke savner kødet.Du kan dog tilsætte kylling hvis du vil have kød i.
Grønne ris

Grønne ris

Disse grønne ris er en skøn måde at peppe ris lidt op på. Det er nemt at lave og giver risene så meget mere smag.
Salat med Roquefort

Salat med roquefort, appelsin og valnødder

Denne salat har en dejlig balance mellem de søde, syrlige og bitter smage, og så er den dejlig nem at lave. Jeg har brugt den som en forret og jeg har også brugt den som tilbehør til kødretter. Jeg valgte at bruge Danablu i stedet for roquefort, da det var nemmer at få fat i.
Read more
Vintersalat

Æble og fennikel vintersalat

Jeg har altid lidt svært ved at finde en salat, jeg synes passer til de retter man får her om vinteren. Jeg har dog fundet denne opskrift på en æble/fennikelsalat som passer rigtig godt til diverse simreretter. Jeg har lavet den til Sherry braiseret svinekæber og til en omgang græsk moussaka, og her har den passet super
Read more
Lakridsmandler

Lakridsmandler

Disse lakridsmandler er en dejlig snack og er god at give som gave. Hvis man dog ikke har spist dem alle selv først. Hurtige at lave,med få ingredienser.
Knækbrødsbidder

Knækbrøds bidder

Disse lækre hjemmelavede knækbrødsbidder er super til et koldt glas øl eller som hygge til filmaftenen. Er også rigtig gode i madpakken.
Salat med gulerødder

Salat med ovnbagte gulerødder

Denne salat med ovnbagte gulerødder og kikærter er et dejligt tilbehør til når der skal grilles. Eller som frokostsalat, kikærterne giver masser af mæthed.

Sunde Broccoliboller

Skønt alternativ til brød. Disse sunde broccoliboller er gode med en skive ost, eller som kuvertbrød til aftensmaden. Hurtige at lave.
Grillede champignoner

Stegte champignon med hvidløg og timian

Disse champignoner er et skønt tilbehør til alle typer af kød.Fyldt med masser af smag fra hvidløg og timian.

Bønner i hvidløg og østerssovs

Bønner er en alsidig grøntsag og en klar vinder når jeg skal lave tilbehør. Denne opskrift med østerssovs giver et dejligt strejf af østen.
Quinoa Mexi-Lime Salat

Quinoa Mexi-Lime Salat

Denne salat er dejlig til en sund frokost, eller brug den som tilbehør til middagsmaden. Quinoa er fyldt med gode proteiner, som holder dig mæt længe.

Havregrynssmoothie

Jeg ser jo på masser af opskrifter på nettet og en dag faldt jeg over denne havregrynssmoothie. Jeg havde tænkt jeg gerne ville have en lidt sundere morgenmad og så er det hurtigt at lave, da det kun skal blendes og derefter drikkes.

Müsli cookies med kun to ingredienser

Disse Müsli cookies er sunde og nemme at lave. Er også veganvenlige. Gode til den lille sult mellem måltiderne, eller som tilbehør til en god kop kaffe.

Grønsagsfad med ost

Dette er en flot og festlig måde at servere grønsager på. Brug dette grønsagsfad som tilbehør til alle slags kød og fisk.

Sunde havregrynspandekager

Disse havregrynspandekager er sunde og nemme at gå til, og så er det ofte ingredienser man lige har stående hjemme.

Chokolade chia budding

Prøv denne dessert næste gang du vil have noget lækkert. Denne dessert kan spises med god samvittighed.

Lun rødløgskompot

Denne løgkompot passer rigtig godt sammen med næsten al slags kød, det er kun fantasien der sætter grænser. Den er nu også rigtig god kold i sandwich eller på pålægget

Avocado Salsa

Avocado er en af mine favorit frugter, selvom man jo mere ser det en grønsag, så er det en frugt. Denne avocado salsa er helt fantastisk, især hvis du får noget mad der er godt krydret. Hvor Salsa tit giver styrke til retterne, så er denne salsa ret kølende. Den smager også godt sammen med nogle tortilla chips.

Græskarsuppe med ingefær

Denne suppe er dejlig fyldig og varmer godt på kolde vinterdage. Jeg er så glad for suppe og i mit univers findes der mange forskellige udgaver. Det er den bedste græskarsuppe jeg har smagt og så er den nem at gå til. Og græskar hører jo efteråret til.

Sunde amerikanske pandekager

Da vi forleden fik lyst til pandekager, ville jeg finde på et sundere alternativ til de originale amerikanske pandekager. Disse er et godt alternativ.

Sunde havreklidsboller

Denne opskrift er fundet inde på et af de utallige forum om Dukan kuren. Selv om at man ikke er på kur kan disse sagtens spises som et sundt alternativ. De er luftige og lækre.

Chokolade power kugler

Disse kugler er super lækre og også en sund snack, hvis man har brug for lidt energi. Dejlige at have med på tur.

Sesam eller hørfrøsnacks

Da der nogle gange skal tænkes i lidt sundere baner, fandt jeg denne opskrift på nogle hørfrøsnacks. De er super nemme og man skal kun bruge to ingredienser. Hørfrø og banan.

Sund valnøddedip

Da jeg havde familien på besøg til Dansk Melodi Grand Prix, skuller der også lidt sundt på snackbordet. Jeg fandt denne opskrift via Stumbleupon, så kan ikke lige huske hvor den er fra. Men lækker det var den, og det bliver ikke sidste gang den bliver brugt.

Grove burgerboller

Da vi skulle have naboerne på besøg til grill, og vejret ikke lige var til at være ude ved grillen, besluttede jeg mig for at lave hjemmelavede amerikanske burgere. Dog synes jeg brødene skulle være bare lidt sundere end helt lyse boller. Så jeg surfede på nettet og faldt over denne opskrift.

Kätes øllebrødsboller

Da jeg var til vores vens 25 års jubilæum, mødte jeg Käte. Hun gav mig en opskrift på nogle boller hun kunne anbefale. Nu da jeg har bagt dem, og smagt dem, synes jeg, jeg vil dele opskriften med Jer.

Squashmuffins

Jeg så Go’ morgen Danmark her forleden dag, da de lavede disse muffins. Elsker muffins og cupcakes, så da disse skulle være sundere, skulle de prøves.

Majssalat og blomkåls-tzatziki

Da vi skulle have nogle venner på besøg til grill her i weekenden, havde jeg lyst til at prøve lidt andet tilbehør, end den traditionelle kartoffelsalat. Opskrifterne er nogle jeg har fundet i Claus Mayers Salatværksted, og de kan varmt anbefales.