Amerikanske pebermyntecookies

Pebermyntecookies3

Til julen høre danske småkager, men jeg er altså bare vild med amerikanske cookies, og denne version med pebermyntebolcher er så julet at den skulle laves i år. En god måde også at få brugt sine candycanes (julestokke) som jeg altid pynter juletræet med. Bolcherne er med til at give den lidt knas og karamel, da de smelter men ikke helt. Den friske pebermyntesmag går rigtig godt sammen med de søde cookies. Med disse cookies er det meget vigtigt ikke at røre i dejen for meget, da de ellers vil falde helt sammen og blive flade.

Pebermyntecookies 25 stk:

  • 320 g mel
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 225 g usaltet smør (stuetemperatur)
  • 145 g muscovadosukker
  • 100 g sukker
  • 2½ tsk vaniljeekstrakt
  • 2 store æg
  • 200 g hvid chokolade, hakket
  • knuste pebermyntebolcher efter smag (jeg brugte ca. 150 g)

Forvarm ovnen til 175 grader.

I en mellemstor skål blandes de tørre ingredienser og stilles til side.
I en stor skål piskes smør, sukker og vaniljeekstrakt luftigt. Omkring 2 minutter.
Tilsæt æg og pisk hurtigt samme, kun 30 sekunder. Skal kun lige blandes. Lad det stå og hvile i 5 minutter. Pisk igen i 30 sekunder.

Fold forsigtigt melet i med en træske. Rør kun til melet lige er blandet i. Fold derefter chokolade og pebermyntebolcher i. Husk ikke at røre for meget.

Sæt dejen på bagepapir i klatter med god afstand, da de vil flyde noget ud, og bag dem i 11 – 14 minutter. De skal være gyldne i kanten, men bløde i midten.

Lad dem køle af på pladen i 5 minutter, inden de sættes på en rist for at køle helt af. Opbevar i lufttæt beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *