Banankage

Banankage

Min svigermor har altid kage i fryseren til hvis der skulle komme gæster forbi, så da jeg var inviteret til middag, tænkte jeg en stor omgang bradepandekage i værtindegave til fryseren var en god ide. Den blev vel modtaget og denne banankage er rigtig god, også når den har været frosset ned. Denne opskrift er fundet her.

Banankage stor bradepande:

  • 225 g smør
  • 460 g sukker
  • 4 æg
  • 5 banan
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 375 gram hvedemel
  • 50 gram hasselnødder, hakkede
  • 50 gram havregryn, finvalsede
  • 1 1/4 dl. kærnemælk
  • 200 gram mørk chokolade 53,7% til pynt

Smørret smeltes og røres godt sammen med sukker. Tilsæt æggene ét af gangen. Mos bananerne og kom dem i.
Tilsæt mel, vanilje, salt og natron. Efter et par minutters omrøring, tilsættes de hakkede nødder, havregryn og kærnemælk. Rør godt, så det er en jævn dej.

Bages i en smurt bradepande, ca. 30 x 40 cm. 200 grader C. alm. ovn ca. 45 minutter.

Når kagen er dampet af, smøres det smeltede chokolade på toppen af kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *