Broccolisalat

Broccolisalat1

Broccolisalat

Broccoli er ikke alles favoritgrøntsag, men de fleste kan nu godt spise den, når den er lavet til denne lækre broccolisalat.

Den er også ret nem og går til stort set alle typer af kød. Hvis I ønsker en lettere salat, kan i skifte halvdelen af mayonnaisen ud med creme fraiche, det gør dog dressingen lidt tyndere, men smagen er stadig god.

Broccolisalat 4 personer:

  • 1 stort broccoli, delt i små buketter
  • 4 store spsk mayonnaise
  • 2 store tsk flormelis
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 pk bacon i tern
  • 1 spsk rosiner
  • 2 spsk ristede solsikkekerner
  • 2-3 spsk ananas i tern
  • 1 hakket rødløg
  • salt og peber

Del broccolien i små buketter. Kom dem i en gryde med vand og giv dem et opkog. Lige så snart vandet koger, tages de af blusset og kommes i koldt vand.
Lad dem dryppe godt af, dup dem evt. tørre med et viskestykke.
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Sæt til side for at køle af.
Rist bacon sprødt på panden og læg det på et stykke køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt.
Bland mayonnaise med flormelis og eddike. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt af ananassaften.
Hak løg og kom det i dressingen.
Vend broccolien i dressingen, sammen med rosinerne og ananassen.
Kom det i en skål eller fad og pynt med de ristede solsikkekerner, lidt rosiner og baconen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *