Cremet fad med spinat og rosenkål

Jeg ved godt at rosenkål ikke lige er de flestes favoritkål, men jeg synes virkelig I skulle tage og give den en ekstra chance. I denne ret har jeg blandet den sammen med spinat og det hele er i en cremesovs. Min mand siger alt bliver bedre med fløde og det klæder rosenkålen rigtig godt. Jeg serverede dette fad som tilbehør til nogle lammeculotter.

Min svigermor, som ikke er ret vild med rosenkål, bad om opskriften, for det var de bedste rosenkål hun havde smagt. Så nu får hun opskriften sammen med alle jer, og jeg håber I er modige og prøver denne ret, næste gang I har lyst til lidt anderledes tilbehør.

Normalt vil jeg bruge friske rosenkål når det er muligt, men da det ikke lige er sæson, brugte jeg frosne. De skal bare tø op først og så er de klar til brug. God fornøjelse.

Cremet fad med spinat og rosenkål 6 personer:

  • 1 pk. bacon i tern
  • 25 gram smør
  • 500 gram rosenkål, skåret i halve
  • 1 pose frisk spinat
  • 5 fed hvidløg, finhakket
  • 400 ml fløde, brug evt. madlavningsfløde for en lettere sovs
  • 150 gram revet mozzarella
  • salt og peber

Forvarm ovnen til 190 grader.

Steg bacon sprødt i en stor pande. Læg det tilside på festsugende papir.
Fjern det meste af baconfedtet fra panden, lad 1-2 spsk blive tilbage.
Tilsæt smørret til baconfedtet.
Kom rosenkålen ned til fedtstoffet og brun dem af.
Kålenen skal begynde at blive sprøde og brune.
Kom de hakkede hvidløg ved og spinaten. Steg det til spinaten er faldet sammen.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt fløden og lad det simre indtil rosenkålen er møre, ca. 3-4 minutter.
Hvis sovsen er for tynd kan du jævne det med lidt maizenamel.
Kom baconstykkerne tilbage i panden, og rør det hele godt sammen.
Rosenkålsblandingen kommes over i et ildfastfad og drysses derefter med den revne mozzarella.
Bag i ca. 15 minutter.
Inden servering kan du drysse lidt hakket persille hen over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *