Cremet tomatsuppe med tortellini

Tomatsuppe1

Tomatsuppe

Jeg har jo fået en slow cooker af min mand og jeg elsker at bruge den. Denne suppe er nem og lækker og der skal ikke bruges så mange ingredienser for at få en fantastisk smag. Tomatsuppe er kun en suppe der bliver bedre af at stå og simre i lang tid, og er der noget slow cookeren er god til, så er det lige netop det.

Selvom at vi er gået ind i sommeren og man ikke umiddelbart tænker suppe, så synes jeg I skulle prøve denne her af. Suppe kan spises hele året og i alt slags vejr. Denne portion er til en stor slow cooker, så reducer lidt i dåsetomaterne (brug kun 2 dåser) og bouillionen, så det kan være i din slow cooker, eller hvis I ikke er helt så mange til at spise.

Ja, det er purløg der er pyntet med på min suppe. Jeg havde glemt at købe basilikum og brugte derfor tørret basilikum, dog havde jeg noget frisk purløg i haven.

Cremet tomatsuppe med tortellini til 7 personer:

  • 3 mellemstore gulerødder i tern
  • 1 stort løg, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 3 dåser hele flåede tomater
  • 1 liter grøntsagsbouillion
  • 1 stor håndfuld hakket basilikum, plus lidt ekstra til pynt.
  • 2 laverbærblade
  • 1 spsk sukker
  • salt og peber efter smag
  • 1 pk friske tortellini
  • 1/4 piskefløde
  • Revet parmesan til pynt

Varm olien i en pande over medium varme.
Tilsæt gulerødder og løg og steg i 3-4 minutter. Tilsæt hvidløg og steg videre i 1 minut.
Hæld gulerødder og løg ned i slowcookeren eller i en gryde.
Kom de flåede tomater, bouillionen, basilikum, laverbærblade og sukker i.
Rør rundt og krydder det med salt og peber.
Kog det på lav i 6-7 timer eller på høj i 3-3½ time.
Hvis du laver det i en normal gryde, skru ned på lav og lad det simre i 3-3½ time.
Når tiden er gået, fjernes laverbærblade og suppen blendes med en stavblender, eller hældes i en normal blender, dog skal du gøre det over flere gange, da der er for meget suppe til blenderen.
Hvis du har blendet det hele med en stavblender, er suppen stadig i gryden, ellers kom suppen tilbage i gryden.
Tilsæt tortellini og kog suppen indtil tortellinierne er færdigkogte.
Skru ned for varmen og tilsæt fløden. Smag suppen til med mere salt og peber.
Server suppen med revet parmesanost og basilikum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *