Franskbrød

Franskbrød5

Er der noget mere lækkert end at sætte tænderne i et stykke hjemmelavet franskbrød. Det synes vi ikke hjemme hos os. Vi er kun to, så denne portion giver lige en hel del franskbrød til os. Men det er ikke noget problem, da det nemt kan fryses og er godt altid at kunne tage hjemmelavet franskbrød op til en skøn rejemad, eller en med tun, som er min mands favorit.
Dette brød skal virkes/spændes op. Se hvordan man gør her.

Franskbrød 3 stk.:

  • 6 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 15 g sukker
  • 20 g salt
  • 100 g smør
  • 300 g fuldkornshvedemel
  • ca 700 g mel

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt æg, sukker, salt og det bløde smør. Ælt melet i lidt efter lidt. Dejen æltes i ca 15 min. Lad dejen hæve ca 30 min under et stykke plastik. Dejen vejes af i 3 stykker a ca. 650 g og virkes/spændes op. Brødene kommes i forme og hæver ca 1 time under plastik.

Bages 25 min i formen, derefter 5 min uden form ved 210 grader alm. ovn.

One comment

  1. Hvor ser det bare lækkert ud 🙂 Det er fedt at få inspiration til nye teknikker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *