Gulerodsbrud

Gulerodsbrud6

Disse boller er nemme at lave og så smager de rigtig godt. Et skønt alternativ til tebollen. Opskriften har jeg fundet på louisesmadblog.dk. En blog jeg bruger meget til at få inspiration fra.
Da min mand lige nu render rundt med den ene arm i gips, besluttede jeg mig for at bage en omgang gulerodsbrud. De er nemme for ham at snuppe når jeg er på arbejde. Kan jo ikke have han går og sulter mens jeg ikke er hjemme for at hjælpe ham. Var en kæmpe succes, har allerede bagt en ny portion, da gipsen først kommer af efter 5 uger.

Gulerodsbrud 12 stk.:

  • ca. 1 kg mel
  • 50 g gær
  • 5½ dl lunken vand
  • 75 g sukker
  • 10 g salt
  • 75 g blødt smør
  • 2 æg
  • 150 g solsikkekerner
  • 4 revne gulerødder

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og melet. Ælt det sammen. Kom det bløde smør i og ælt det i 5-10 minutter. Lad det hæve en time, tildækket.

Kom dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen og tilsæt revne gulerødder og solsikkekerner.

Fold dejen til en stor bolle og brug en kniv til at hakke dejen i stykker. Jeg havde en plastikdims fra Tupperware jeg brugte. Den var rigtig god til jobbet. Sørg for hele tiden at samle æg, gulerødder og solsikkekerner op og ind i dejen.

Det er meningen at dejen skal være ujævn. Når dejen er hakket i små stykker, deles den i 12 lige store stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve og bag dem midt i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *