Hindbærsnitter

Hindbærsnitte3

Disse hindbærsnitter er en opskrift fra Mette Blomsterberg. Helt klart en af de bedste opskrifter på hindbærsnitter jeg har prøvet. Da min chef havde fødselsdag, ville jeg overraske ham med kage. Jeg ved at hindbærsnitter er en af hans yndlingskager. Skader jo aldrig at sørge for chefen er glad. Da det jo var hans fødselsdag der skulle fejres, besluttede jeg de skulle pyntes som flag.

Hindbærsnitter ca. 10 stk:

  • korn af en halv til en hel vaniljestang
  • 70 g flormelis
  • 150 g stuetempereret smør
  • 200 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp. fint salt
  • 1/2 dl vand
  • hindbærmarmelade
  • ca. 200 g flormelis til glasur
  • lidt vand

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven,
så kornene skilles ad. Bland det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den
resterende flormelis, det stuetempererede smør, hvedemel, mandelmel, bagepulver og fint salt. Kør det sammen i en foodprocessor.
Kom til sidst vandet i og kør dejen kort sammen i foodprocessoren, til den er smidig og glat.
Stil dejen på køl i minimum 30 min.
Gør en bageplade med bagepapir klar.
Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til en tykkelse på 3 mm, til en rektangel.
Prik 12-14 huller i dejen og bag den kort ved 200 grader i ca. 5-8 minutter, til den kun er halvbagt.

Tag den halvbagte bund ud af ovnen og lad den afkøle 2 minutter.
Del den nu med en skarp savtakket kniv og en lineal i 3 stk. stænger á præcis samme bredde. Del den ene stang på midten og ryk stængerne forsigtigt en anelse fra hinanden.
Bag de halvbagte stænger i yderligere ca. 2-7 minutter ved 200 grader, til de er meget let gyldne og stadig meget let bagte.
Afkøl stængerne let.
Kom en passende mængde kold hindbærmarmelade på halvdelen af bundene ( altså på 1 ½ stang )
Kom lågene på og skær ud i passende stykker.

Lav en ret tykt flydene glasur. Tag noget fra som skal forblive hvidt og resten skal farves rødt med pastafarve.
Kom den røde glasur på toppen af hver hindbærsnitte, derefter laves et hvidt kors, så de kommer til at ligne flag.

2 comments

  1. Dejlig opskrift
    Gode ser de ud
    Flot med flag på 🙂
    God weekend.

  2. Mange tak. De blev også modtaget med glæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *