Hjemmelavet fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

Jeg har altid været vild med fiskefrikadeller, men min mand har altid sagt at fisk og frikadelle overhoved ikke høre sammen. Så er en af de opskrifter der ikke er blevet lavet hos os. Jeg har dog altid været sikker på, at hvis han fik hjemmelavede fiskedeller, så måtte han kunne lide dem. Har lavet farsen før og brugt den i fiskeruller og fiskepaté og der har han godt kunne lide den.

Nu skulle det være, ville have han skulle prøve mine fiskedeller og så se om han kunne lide det, så jeg kunne få det på middagsbordet igen. Og det kunne han, så nu skal der helt sikkert laves fiskedeller lidt ofterer herhjemme.

Opskriften er en jeg har fra da jeg stod i delikatessen. Jeg har en kødhakker til min røremaskine, men tror godt man kan lave det hele i en blender. Bare vær forsigtig med ikke at køre det for meget, da det så ikke for noget struktur og ender med at blive som de deller man køber vacumpakket.

Hjemmelavet fiskefrikadeller til 4 personer:

  • 750 g torsk
  • 200 g svinespæk, hakket
  • 1 lille løg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • lidt muskatnød, stødt
  • 50 g mel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 lille æg
  • mælk
  • evt. tørret dild

Kør torsk og svinespæk gennem en kødhakker, kør også gerne løget med.
Bland det sammen med alle de andre ingredienser, og lad det stå minimum en ½ time i køleskabet.
Form til frikadeller og steg dem i smør til de er gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *