Hyldeblomst/myntesorbet.

IMG_20131006_104149

Da jeg har en fin lille ismaskine, så skal jeg også huske at bruge den. Så da vi skulle have gæster, besluttede jeg mig til at isen der skulle serveres til dessert skulle være en frisk sorbet. Jeg laver altid selv hyldeblomstsaft om sommeren og der er plantet mynte i haven, så det var et nemt valg.

Hyldeblomst/myntesorbet:

  • 2,5 dl koncentreret
  • hyldeblomstsaft
  • 3 dl vand
  • 200 g sukker
  • 2-3 stængler mynte
  • 1½ æggehvide
  • 30 gram flormelis

Hæld sukker, vand og mynten i en gryde og kog dette til en sukkerlage. Skal derefter køles helt ned. Filtrer mynten fra sukkerlagen.
(Denne kan med fordel laves dagen før, så den bliver helt nedkølet).
Hyldeblomstsaften tilsættes sukkerlagen.
Hæld massen på ismaskinen og lad den køre til det begynder at blive grynet af is.
Pisk æggehvider og flormelis grundigt, til det opnår en marengsmasse agtig konsistens.
Tag isen ud af maskinen og pisk den sammen med marengsmassen, hvorefter du fryser isen færdig i ismaskinen.
Isen hæles i en bøtte der kan gå i fryseren, og sættes på frost i min. 4 timer, ellers kan sorbetisen godt tø for hurtigt når den bliver serveret.

Obs. Sorbetisen kan også laves uden ismaskine, her er du dog nødt til at røre i isen selv under indfrysningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *