Lakridsmandler

Lakridsmandler

Lakridsmandler

Jeg var så heldig, at en sød kollega tog mandler med hjem fra Tyskland til mig. Jeg gik straks igang med at lave disse lækre lakridsmandler, da jeg skulle bruge nogle som en gave og selvfølgelig også lave lidt til mig selv. De er nemlig meget vanedannede. Så er det heldigt denne opskrift er lige til at gå til, men pas på, de smager også godt lune. 🙂

Jeg havde i mine gemmer noget lakridsgranulat fra Svansø, men det ser ikke ud til man kan købe det længere. Jeg vil dog mene det er det samme som dette fra bagebixen.

Lakridsmandler 200 gr.:

  • 1,5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 1,5 spsk rålakrids granulat
  • 200 g mandler
  • 1 tsk lakridspulver

Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.

Hæld vand, salt og lakridsgranulat på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk.
Tilsæt mandlerne og rør rundt, indtil vandet er fordampet.

Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Rør lidt i dem undervejs.
Tag ud, lad dem afkøle og drys lakridspulver på før servering.

2 comments

  1. Lakridsmandler lyder dejligt , men hvor køber jeg det lakridsgranulat . det har jeg ikke set nogen steder ????
    Med venlig hilsen Kirsten
    ps. nu skal jeg kigge dine sider godt igennem , tror bestemt jeg kan lide den 🙂

    1. Hej Kirsten.
      Tak for din kommentar. Jeg ved de kan købes i Bilka og Føtex. Men du kan også finde lakridsgranulat i Rema1000 ind imellem. Ellers er der masser af hjemmesider der sælger det. Det står som regel sammen med bageartiklerne.
      Håber du finder det, så du kan komme igang med at lave din egen portion lakridsmandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *