Lun jordbærdessert

Lun jordbærdessert1

Lun jordbærdessert

Jeg er vild med danske jordbær og for det meste bliver de spist friske uden noget tilbehør. Men ind imellem er det lækkert med en dessert med jordbær og grød er jo altid et hit, men da jeg havde lyst til at lave noget nyt, fandt jeg denne amerikanske opskrift på en strawberry cobbler og den skulle prøves af, da min mands kusine og hendes kæreste kom forbi.

Jeg havde en rest friske kirsebær jeg kom i sammen med jordbærrene. Det var ikke en dårlig kombination. Jeg tænker man kan bruge de frugter eller bær man er vild med, i denne dessert.

Vi blev også enige om at til jul kunne man tilsætte lidt reven appelsinskal og kanel til dejen, så kagen blev mere julet og så bruge frosne bær.

Kan kun sige denne opskrift er perfekt til når man får gæster. Den kræver meget lidt, men giver så meget nydelse, og mens man nyder hovedretten, står desserten i ovnen og er klar når man er færdig med at spise.

Så kan ikke sige andet end, bare se at komme i gang med at lave denne skønne lune jordbærdessert.

Lun jordbærdessert 8 personer:

  • 100 gram smør
  • 130 gram mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 230 ml sødmælk
  • 250 gram sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • ½ tsk vaniljeessens
  • 400 gram jordbær (eller bland de bær du ønsker)
  • Is som tilbehør

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Klargør jordbær ved at fjerne stilken og halver dem. Da jeg også brugte kirsebær, fjernede jeg stenen og halverede dem.

Kom vaniljesukkeret og 1 spsk af sukkeret henover frugten og lad det stå og safte lidt.

Smelt smørret i et ildfast fad. (Det fad du laver desserten i) Kom fadet med det kolde smør i ovnen og lad det smelte deri.
Mens det smelter, piskes mel, bagepulver, salt, sukker, mælk og vaniljeessens sammen.

Hæl dejen henover det smeltede smør i det ovnfaste fad, uden at røre rundt i det.

Fordel bærrene henover smør og dejen i fadet. Igen skal der ikke røres rundt. Er en af de ting der gør denne dessert så nem.

Sat fadet tilbage i ovnen og bag i ca 45 minutter og til dejen har fåen en skøn gyldenbrun farve.

Lad desserten køle lidt af, før den serveres med en god kugle is.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *