Paleo brød

IMAG0529

Da min mand og jeg er begyndt at leve sundere, er vi begyndt at spise efter Paleo principperne. Undgå korn, mælkprodukter og stivelse. Dog er vi ikke hellige, der skal være plads til lidt sjovt ind i mellem. Vi har dog fundet denne opskrift på et lækkert brød, som stiller vores lyst til rugbrød, og så er det nemt at lave. Opskriften er fundet på, Mine bedste opskrifter. Jeg lavede det brød hvor man blender mandler og hørfrø for at få brødet til at minde mest om rugbrød.

Paleobrød, giver 1 brød:

  • 100 g. sesamfrø
  • 100 g. solsikkekerner
  • 100g. hørfrø
  • 150 g. mandler
  • 150 g. græskarkerner
  • 1 dl. rapsolie
  • 2 tsk. havsalt
  • 5 æg

Man kan lave to slags brød, et udelukkende på kerner, og et hvor man maler nogle af kernerne til mel, og brødet får en struktur der minder om alm. brød.

Hak mandlerne i mindre stykker og bland det med de andre kerner. Bland det med olie og æg.
Kom dejen i en brødform og bag den ved 160 grader i 60-80 minutter.

Eller

Blend hørfrå og mandlerne i en blender til mel, hvorefter det blandes med kernerne og røres sammen med olie og æg. Kom dejen i en form smurt med smør og bag den ved 160 grader i 60-80 minutter. Jeg kommer gerne lidt hasselnøddekerne i, da det ser godt ud, og smager skønt.

Ved at blende hørfrøene, kan man optage hørfrøenes sunde olier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *