Rabarberdrøm

Jeg er bare vild med rabarber og da jeg havde et bundt rabarber der lå klar til at blive brugt, lavede jeg denne dessert. Det var en rigtig kod kombination med ingefærkiksene, de syrlige rabarber og chokoladeganachen. Det gode ved denne dessert er at den kan laves dagen før, og så er det kun lige at pynte dem før servering. Kun fantasien sætter grænser for hvad I kan pynte med, jeg brugte lidt af de knuste ingefærkiks, blåbær og bellis fra haven.

Rabarberdrøm 6 personer:

  • ½ pk ingefærkiks
  • 1 bundt rabarber (gem 2 til sukkerlagen)
  • sukker (til kompotten)
  • 150 ml vand
  • 100 g sukker
  • citronsaft
  • 200 g hvid chokolade, hakket
  • 200 ml fløde

Rabarberkompot:
Rengør rabarber og skær dem i mindre stykker. Kog dem sammen med sukker til de er blevet til mos. Smag til med mere sukker, indtil du har fået den sødme du ønsker.
Dog skaldet det gerne beholde en del syre, da chokoladeganachen der kommes på toppen er ret sød. Sæt til afkøling.

Sukkerlage:
De 2 rabarber stænger må gerne være meget røde. De skal snittes i fine stykker og gives et opkog i sukkerlagen. Sukkerlage laves ved at koge vand og sukker sammen, indtil sukkeret er opløst.
Sigt rabarberen fra sukkerlagen og kom rabarberkødet op til kompotten.
Rabarber sukkerlagen koges nu ind til det halve og smages til med citronsaft. Lad det køle ned.

Chokoladeganache:
Varm fløden op til den næsten koger. Hæld det over den hvide chokolade og lad det stå 1 minut. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet og tilsæt rabarbersiruppen og rør godt rundt.
Hvis ganachen mangler farve, kan der tilsættes lidt rød frugtfarve. Sæt til side.

Knus ingefærkiksene og kom det i 6 små portionsskåle.

Fordel rabarberkompotten henover.

Hæld ganachen henover rabarberkompotten og stil på køl i minimum 4 timer, gerne natten over.

Pynt med knuste ingefærkiks, frugt og spiselige blomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *