Shortbread Cookies

ShortbreadCookies4

Nu det snart er jul, skal der selvfølgelig bages en masse småkager. Denne her er en engelsk klassiker og er en rigtig god småkage med masser af smør. Vækker mindelser til ens bedstemor. Jeg elsker kardemomme, så besluttede at jeg ville tilføje det i kagen. Man kan tilsætte hakket chokolade, nødder eller hvilken smag man nu skulle foretrække. Min var så kardemomme, og synes også det er en rigtig julesmag. De er meget nemme at lave og så smager de skønne til en kop te eller kaffe. Når dejen skal rulles ud, er det en god ide at bruge flormelis. Mel er med til at gøre småkagen for fast. Denne kage skal være porøs og nærmest smelte på tungen. Nu har jeg valgt at lave den klassiske runde form, men hvis børnene hjælper til kan det jo være sjovere med lidt forskellige udstikkere.

Shortbread cookies – Skotske småkager ca. 40 stk:

  • 227 g smør, blødgjort
  • 64 g flormelis
  • 256 g mel
  • 3 tsk. stødt kardemomme (kan udelades)

Forvarm ovnen til 175 grader. Klargør to bageplader med bagepapir.

Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt. Tilføj mel og fortsætte med at blande, indtil blandingen danner en blød dej. Form dejen til en sammenhængende bold med hænderne.

Rul dejen ud til den er ½ cm tyk. Udrul på flormelis, da for meget mel gør kagerne tørre. Kom masser af flormelis på kagerullen, så dejen ikke sidder fast. Udstikkes i cirkler og placeres på bageplader. Gentag indtil der ikke er mere dej.

Bages i 16-18 minutter, eller indtil småkagen er let gylden brun. Lad dem afkøle på bagepladen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *