Stegt kylling med basilikum – Pad Kra Praw

Dette er en af de retter der bliver spist mest i Thailand. Den er hurtig og let at lave og bliver især spist til frokost. Hvis en thai ikke helt ved hvad de har lyst til at spise, falder de altid tilbage på denne ret.

Den er lækker og nem at gå til. Hvis man ikke kan finde meterbønner(long beans) så kan alm. grønne bønner bruges. Og kan I heller ikke få fat på den hellige basilikum, så brug den italienske. Retten skal nok blive lækker alligevel.

Og hvor stærk I ønsker den, det er op til jer. Start med 2 små stærke chili og hvis det ikke er nok, så kommer I bare flere i næste gang.

Stegt kylling med hellig basilikum – Pad Kra Praw til 2 personer:

  • 300 gram hakket kylling
  • 2 skalotteløg i fine både
  • 40 gram snittet babymajs
  • 40 gram meterbønner i skrå snit (kan købes i asiatiske butikker,ellers kan alm. grønne bønner bruges.)
  • 2 spsk hakket sød chili
  • 2 spsk hakket hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 2-4 små stærke chili.
  • 125 ml kyllingefond
  • 4 tsk fiskesovs
  • 2 spsk østerssovs
  • 1 tsk sukker
  • 2 store håndfulde hellig basilikum (kaldes også hot basil)

Sørg for at alt er snittet og klar, for når I går i gang med wokken, tager denne ret ikke ret lang tid.
Kom olien i en varm wok. Tilsæt hvidløg og chili. Kom det hakkede kyllingekød i.
Sørg for at røre rundt og hakke ned i kødet, så det bliver findelt. Tilsæt lidt af kyllingefonden løbende, hvilket er med til at det ikke brænder på.
Når kødet er stegt, tilsættes majs, løg og bønner. Steg det med i 1 min. Tilsæt basilikum og derefter sukker, fiske- og østerssovs.

Så er retten færdig og den serveres med kogte ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *