Vindrue og rosmarin gelé

IMAG0474

Da vi har vindruer i drivhuset, og der kommer så mange at vi ikke kan nå at spise dem alle, faldt jeg over denne opskrift. Den er fundet i det madmargasin der hedder Good Food. Rigtig nem at gå til, og en god måde at få brugt sine druer på.

Vindrue/rosmarin gelé:

  • 1 kg røde druer
  • 300 ml rødvin
  • 4 kviste rosmarin
  • skal og saft af 1 citron
  • 500 g syltesukker
  • lidt atamon.

Skyld druerne og kom dem i en gryde med rødvinen og rosmarinen. Tilsæt vand til druerne lige er dækket. Kom citronskal i, og bring det langsomt i kog. Læg låg på og lad det koge i 5 minutter. Mos druerne med en kartoffelmoser eller pres med en hulske. Kog yderliger 10 minutter, mens der stadig moses end i mellem.
Kom druerne i en sigte med et stykke linned, og lad det stå og dryppe af 1-2 timer.
Mål saften op, du skal bruge 600 ml per portion. Kom det i en gryde sammen med sukker og citronsaft, og bring det i kog. Fjern urenheder fra saften med en hulske. Når sukkert er opløst, lad det koge ved høj varme ca. i 10 minutter. Du kan tjekke om gelé’en er klar ved at komme en klat på en meget kold tallerken. Hvis det stivner er det klar, ellers kog det lidt længere. Kom gelé’en i skoldede glas skyllet i lidt atamon. Kan gemmes op til et år, hvis det stilles et koldt og tørt sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *