Æblegelé

Æblegelé
Æblegelé

Jeg har så mange æbler i år og jeg har været i gang med at koge til grød. Men så fandt jeg denne opskrift på Valdemarsros hjemmeside. Det blev til en virkelig lækker gelé.

Jeg valgte at bruge gul melatin, da jeg ikke var sikker på der ville være nok pektin i mine æbler.

Pektin er det der er med til at få geléen til at stivne. Da jeg så stod med en masse kogte æbler, efter saften var løbet fra, valgte jeg at lave det til en omgang af min æblesmør, som jeg gerne vil anbefale at I prøver.

Æblegelé 1 liter:

  • 2 kg æbler
  • 8 dl vand
  • 600 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 30 g gul melatin

Skyl æblerne grundigt og fjern stilken – men ikke kernehus. Skal og kernehus er med til at give pektin som får geléen til at stivne.

Skær æblet i grove tern, inkl. kernehuset. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det simrekoge under låg i ½ time og si derefter gennem en saftsigte eller et fint bomuldsklæde.

Hæld saften tilbage i en ren gryde.

Kom gul melatin ned i sukkeret. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret. Kom vanilje, sukker, melatin og den hele vaniljestang i æblesaften. Kog op og lad det simrekoge under låg i 10 minutter.

Tag en prøve med en teske og kom det på en kold tallerken, for at se om det stivner lidt når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.

Evt. skum der kommer på toppen, skal skummes af med en ske.

Hæld geléen på skoldede rene glas.

Opskriften giver ca. 1 liter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.